Tilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!
Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!
Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!
Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!
Vi har 65754 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er peinoin
Vores medlemmer har i alt skrevet 2049589 indlæg i 100422 emner
0 nye indlæg i dag
Gozo skrev:Hvor er det lige den her tråd er på vej hen?
Lige præcis! Ikke for at gøre alle videnskabsmænd til onde mænd der kun tænker på at tjene penge, men hvis jeg kan få et godt trick af en erfaren så vil jeg hellere detSteve- skrev:Måske er det også relevant at nævne, at mange forskere og videnskabsmænd kommer med nye ideer og tanker konstant, og er HELE tiden uenige, og modsiger sig selv rigtig ofte. De har det faktisk med at modsige sig selv rigtig ofte. De får løn som alle andre selvfølgelig, men hvad får de så den løn for?
Ja den får de for at finde ud af nye ting og komme med nye konklusioner, derfor er det meget nemt for dem at slynge en random konklusion ud af armet uden synderligt belæg for dette. Dette gør nu og engang videnskaben mindre troværdig. Dermed ikke sagt at 50% af alt der bliver sagt er forkert. Men selv videnskaben kan man altså ikke altid betro sig til.
Derimod personlige erfaringer kan man stort set altid betro sig til og dermed forholde sig til. Man ved hvad man får og så må man så lave sin egen konklusion. Dermed ikke sagt videnskaben er noget lort, men videnskabens ord er altså LANGT fra lov altid.
Steve- skrev:kuglen skrev:vi kan jo ikke sammenligne os selv med coleman, cutler osv. de er jo over menneskelige og fyldt med insulin, vækst hormon og aas. de kan klare enorme workloads set i forhold til os. de indtager 11000+ kcal pr dag.. de træner 2 gange om dagen året rundt.. hvor er det i ser jer selv i dem?
Hvad er det for noget at skrive? Hvornår har vi bare antydet at vi ser os selv i dem? Det kan jeg i hvertfald ikke huske så
Gozo skrev:Præcis - men hvis du tagen en 20 g kasein inden sengetid, koster det dig ikke mere end 3-4 kr. Det er ca det samme som tun. Og det smager noget bedre.
Men op til dig.
kuglen skrev:Steve- skrev:kuglen skrev:vi kan jo ikke sammenligne os selv med coleman, cutler osv. de er jo over menneskelige og fyldt med insulin, vækst hormon og aas. de kan klare enorme workloads set i forhold til os. de indtager 11000+ kcal pr dag.. de træner 2 gange om dagen året rundt.. hvor er det i ser jer selv i dem?
Hvad er det for noget at skrive? Hvornår har vi bare antydet at vi ser os selv i dem? Det kan jeg i hvertfald ikke huske så
hvis du kører lidt længere op er der snak om colemans trænings metoder og om at de ikke holder stik irl for os andre. det var blot for at kommeneter på dette.
Stubbe skrev:Når nu der siges at der bør være evidens bag det der vælges undrer det lidt at der vælges valle, når nu evidensen tyder på at kasein har en bedre effekt på muskelopbygning i forbindelse med træning.
Kopieret fra et svar jeg gav på MOL tilbage i 2005.incognito skrev:Stubbe skrev:Når nu der siges at der bør være evidens bag det der vælges undrer det lidt at der vælges valle, når nu evidensen tyder på at kasein har en bedre effekt på muskelopbygning i forbindelse med træning.
Har kasein da det? Ikke fordi jeg ikke tror dig, men det vil jeg gerne se nogle referencer på.
Mindes at have set et eller to studier siden der tyder på samme. Skal prøve at søge efter det ved lejlighed.I et studie af Tipton et al. "Ingestion of Casein and Whey Proteins Result in Muscle Anabolism after Resistance Exercise" som er det første og eneste, jeg kender, der har testet effekten af casein og whey, konkluderes at der ikke er nogen forskel i "net muscle protein synthesis" mellem de to typer af proteiner. Whey har en et hurtigere og større peak af leucin end casein, men dette tyder på en større oxidation ikke muskelopbyggende effekt. Phenylalanin derimod oxideres ikke og optaget mængde af denne aminosyre tyder på muskelopbygning. Optaget af denne var 35% højere hos casein gruppen dog var der for få personer med i studiet til at de kan konkludere nogen forskel. Dette tyder på at HVIS der er en forskel er det til casein's fordel. Et andet studie som tyder på dette er Demling et al.'s studie på politibetjente, hvor man så den største muskelopbygning hos gruppen der indtog caseinprotein. Så selvom det giver rigtig god mening at det skal være "hurtigt" protein er der ikke noget der tyder på det. Man skal også huske at muskelopbygningen sker over 24-48 timer og en eventuel forskel der sker i de første minutter er lille i forhold til hvad der sker over de næste mange timer.
Ikke helt samme problemstilling, men illustrerer at valle sansynligvis ikke er det idelle som mange ellers går og tror.BACKGROUND: The in vivo quality of milk protein fractions has seldom been studied in humans. OBJECTIVE: Our objective was to compare the postprandial utilization of dietary nitrogen from 3 [(15)N]-labeled milk products: micellar caseins (MC), milk soluble protein isolate (MSPI), and total milk protein (TMP). DESIGN: The macronutrient intakes of 23 healthy volunteers were standardized for 1 wk, after which time the subjects ingested a meal containing MC (n = 8), MSPI (n = 7), or TMP (n = 8). [(15)N] was measured for an 8-h period in plasma amino acids, proteins, and urea and in urinary urea. RESULTS: The transfer of dietary nitrogen to urea occurred earlier after MSPI ingestion than after MC and TMP ingestion, and concentrations remained high for 8 h, concomitantly with higher but transient hyperaminoacidemia and a higher incorporation of dietary nitrogen into plasma amino acids. In contrast, deamination, postprandial hyperaminoacidemia, and the incorporation of dietary nitrogen into plasma amino acids were lower in the MC and TMP groups. Finally, total postprandial deamination values were 18.5 +/- 2.9%, 21.1 +/- 2.8%, and 28.2 +/- 2.9% of ingested nitrogen in the TMP, MC, and MSPI groups, respectively. CONCLUSIONS: Our results confirm the major role of kinetics in dietary nitrogen postprandial utilization and highlight the paradox of MSPI, which, despite its high Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score, ensures a rate of amino acid delivery that is too rapid to sustain the anabolic requirement during the postprandial period. Milk proteins had the best nutritional quality, which suggested a synergistic effect between soluble proteins and caseins.
Her ses en kombination af valle og kasein at være bedre end valle, BCAA og glutamin. Heller ikke helt den problemstilling, men igen ret overraskende og tyder på at kasein eller kasein og valle i kombination er det bedste.Abstract: The purpose of this study was to examine the effects of whey protein supplementation on body composition, muscular strength, muscular endurance, and anaerobic capacity during 10 weeks of resistance training. Thirty-six resistance-trained males (31.0 +/- 8.0 years, 179.1 +/- 8.0 cm, 84.0 +/- 12.9 kg, 17.8 +/- 6.6%) followed a 4 days-per-week split body part resistance training program for 10 weeks. Three groups of supplements were randomly assigned, prior to the beginning of the exercise program, in a double-blind manner to all subjects: 48 g per day (g.d(-1)) carbohydrate placebo (P), 40 g.d(-1) of whey protein + 8 g.d(-1) of casein (WC), or 40 g.d(-1) of whey protein + 3 g.(d-)1 branched-chain amino acids + 5 g.d(-1) L-glutamine (WBG). At 0, 5, and 10 weeks, subjects were tested for fasting blood samples, body mass, body composition using dual-energy x-ray absorptiometry (DEXA), 1 repetition maximum (1RM) bench and leg press, 80% 1RM maximal repetitions to fatigue for bench press and leg press, and 30-second Wingate anaerobic capacity tests. No changes (p > 0.05) were noted in all groups for energy intake, training volume, blood parameters, and anaerobic capacity. WC experienced the greatest increases in DEXA lean mass (P = 0.0 +/- 0.9;WC = 1.9 +/- 0.6;WBG = -0.1 +/- 0.3 kg, p < 0.05) and DEXA fat-free mass (P = 0.1 +/- 1.0; WC = 1.8 +/- 0.6; WBG = -0.1 +/- 0.2 kg, p < 0.05). Significant increases in 1RM bench press and leg press were observed in all groups after 10 weeks. In this study, the combination of whey and casein protein promoted the greatest increases in fat-free mass after 10 weeks of heavy resistance training. Athletes, coaches, and nutritionists can use these findings to increase fat-free mass and to improve body composition during resistance training.
incognito skrev:Stubbe skrev:Når nu der siges at der bør være evidens bag det der vælges undrer det lidt at der vælges valle, når nu evidensen tyder på at kasein har en bedre effekt på muskelopbygning i forbindelse med træning.
Har kasein da det? Ikke fordi jeg ikke tror dig, men det vil jeg gerne se nogle referencer på.
The most exciting GSH boosting effects belong to whey protein. A recent study demonstrates that correctly processed whey protein not only boosts GSH levels, but it builds muscle and enhances athletic performance without any training!
This study is an important one because it is the first to demonstrate a direct improvement in athletic performance from enhancing the body’s own antioxidant defenses. Whey protein’s ability to boost GSH levels and lean body weight in animals and humans was reported a long time ago, yet very little follow up work has been properly documented until now.
Eighteen healthy subjects completed this double blind placebo controlled three-month study. This is the first study to demonstrate an improvement in muscular performance and reduced oxidative stress (cell damage) with any oral supplement. The low temperature, microfiltration processed whey proved to be a superior supplement to casein (the other major milk protein) at decreasing sprint times and increasing power output. By the end of the study the subjects taking the whey protein supplement actually lost body fat but weighed the same. This equates to an increase in lean body weight, and with no weight training!
In this study, blood lymphocyte GSH content was assessed in both groups. The whey supplemented group increased GSH levels by 35% while casein group (skim milk powder) did not. This was an excellent study as it examined two quality proteins and clearly demonstrated not all dietary proteins are the same. Whey protein is 3.5% cysteine while casein (the other milk protein) is only 0.3%. The whey supplemented group increased cell GSH levels, power output, and lean body mass. The casein supplemented group did not.
Reference:
Lands LC, Grey VL and Smountas AA.1999 Effect of a cysteine donor on muscular performance. J Appl Physiol. 87 (4):1381-1385.
Stubbe skrev:Kopieret fra et svar jeg gav på MOL tilbage i 2005.incognito skrev:Stubbe skrev:Når nu der siges at der bør være evidens bag det der vælges undrer det lidt at der vælges valle, når nu evidensen tyder på at kasein har en bedre effekt på muskelopbygning i forbindelse med træning.
Har kasein da det? Ikke fordi jeg ikke tror dig, men det vil jeg gerne se nogle referencer på.Mindes at have set et eller to studier siden der tyder på samme. Skal prøve at søge efter det ved lejlighed.I et studie af Tipton et al. "Ingestion of Casein and Whey Proteins Result in Muscle Anabolism after Resistance Exercise" som er det første og eneste, jeg kender, der har testet effekten af casein og whey, konkluderes at der ikke er nogen forskel i "net muscle protein synthesis" mellem de to typer af proteiner. Whey har en et hurtigere og større peak af leucin end casein, men dette tyder på en større oxidation ikke muskelopbyggende effekt. Phenylalanin derimod oxideres ikke og optaget mængde af denne aminosyre tyder på muskelopbygning. Optaget af denne var 35% højere hos casein gruppen dog var der for få personer med i studiet til at de kan konkludere nogen forskel. Dette tyder på at HVIS der er en forskel er det til casein's fordel. Et andet studie som tyder på dette er Demling et al.'s studie på politibetjente, hvor man så den største muskelopbygning hos gruppen der indtog caseinprotein. Så selvom det giver rigtig god mening at det skal være "hurtigt" protein er der ikke noget der tyder på det. Man skal også huske at muskelopbygningen sker over 24-48 timer og en eventuel forskel der sker i de første minutter er lille i forhold til hvad der sker over de næste mange timer.
PS. kan da heller ikke udelukke der er lavet studier der har vist det modsatte, jeg kender bare ikke til nogen.
Stubbe skrev:Incognito- det er jo desværre ofte et problem at studier har en meget dårlig power.
Samlet set synes jeg bestemt at de fire studier jeg har refereret sætter tvivl omkring valle som den optimale proteinkilde, men man kunne ønske flere og bedre studier, så godt at høre at det er på vej.
Magic-MJ-Music skrev:Nu spørger lige til noget, som egentlig har noget med tråden og gøre..
Synes at den har taget et stort sidespring,
i forhold til hvad topicstarter spurgte om.
Personligt har jeg det problem at jeg kan ikke tage kasein shake inden jeg går i seng. Jeg vågner ALTID om natten for at skal pisse. Og det er efterhånden ved at være ret irriterende..
Så hvis nogle kunne give mig eksempler af fødevare der kan tages, ville det være helt super.
Hyttekost
tun
kød ( kylling , kalkun etc. )
Er der ikke andre ?
Kroppens basale behov for glukose er ens døgnet rundt og er der ikke glukose nok til rådighed nedbrydes der fedtvæv og muskelmasse - det kan slet ikke undgåes efter 8-10 timers faste, men det kan begrænses. En "standard" mand forbrænder ca 2500 kJ om natten - det der ikke tilføres tages fra depoterne.kuglen skrev:da kroppen går ned og arbejder på et absolut minimum i løbet af natten vil der ikke ske en særlig stor forbrænding af aminosyre, idet kroppen ikke har det sore behov for kulhydrater gennem dens søvn.,
Sniper skrev:Kroppens forbrug vil self være lavere under hvile og da musklerne først tæres når kroppen ikke kan følge med mht fedtnedbrydning vil der vel ikke ske nogen muskelnedbrydning.. Samme princip som let cardio medfører og et lavt kcal-underskud medfører.
Sniper skrev:Tror også der er god mening i det kuglen.. Måske man skulle forsøge sig frem.. Dog ved jeg ikke om det vil være optimalt under bulk, da der netop ikke vil ske en restitution gennem hvilen.. Men hver anden dag er måske en fordel 36timer+ post træning..
Kroppen venter ikke med at tære på musklerne til fedtnedbrydningen er "mættet".Sniper skrev:Meget interessant det her faktisk.. For når man kigger sådan på det er det vel en fordel under cut at ligge i underskud natten igennem. Kroppens forbrug vil self være lavere under hvile og da musklerne først tæres når kroppen ikke kan følge med mht fedtnedbrydning vil der vel ikke ske nogen muskelnedbrydning.. Samme princip som let cardio medfører og et lavt kcal-underskud medfører.. Dog er det self. ikke optimalt under bulk, men kunne man ikke teoretisk forestille sig at dette kunne udnyttes..?! Self. vil musklerne i denne periode ikke restiturerer pga manglende protein da dette bruges som energikilde hvis tilstedeværende, men det må da vel være en fornuftig udnyttelse på dage hvor man ikke har trænet og der er gåer over "36-timer" siden sidste pas.. Er jeg way ude på et teoretisk spor som ikke kan gælde realistisk.. Og i givet fald hvorfor..?
Stubbe skrev:Kroppen venter ikke med at tære på musklerne til fedtnedbrydningen er "mættet".Sniper skrev:Meget interessant det her faktisk.. For når man kigger sådan på det er det vel en fordel under cut at ligge i underskud natten igennem. Kroppens forbrug vil self være lavere under hvile og da musklerne først tæres når kroppen ikke kan følge med mht fedtnedbrydning vil der vel ikke ske nogen muskelnedbrydning.. Samme princip som let cardio medfører og et lavt kcal-underskud medfører.. Dog er det self. ikke optimalt under bulk, men kunne man ikke teoretisk forestille sig at dette kunne udnyttes..?! Self. vil musklerne i denne periode ikke restiturerer pga manglende protein da dette bruges som energikilde hvis tilstedeværende, men det må da vel være en fornuftig udnyttelse på dage hvor man ikke har trænet og der er gåer over "36-timer" siden sidste pas.. Er jeg way ude på et teoretisk spor som ikke kan gælde realistisk.. Og i givet fald hvorfor..?
Stubbe skrev:For at slå det fast er det kun et problem at indtage kulhydrater før sengetid (mht fedtlagring) hvis det bringer personen i energioverskud. Det er derfor et spørgsmål og fordeling af energien gennem dagen og prioritering af hvornår man ønsker hvad.
Spørgsmålet er om et kulhydratindtag så er uden virkning eller har en gavnlig virkning. Teoretisk er det en fordel at indtage kulhydrat der jo virker aminosyrebesparende. Hvor stor en effekt det har kan diskuteres.
Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 4 gæster